Česta pitanja i odgovori

Svi kozmetički proizvodi i proizvodi za poboljšanje zdravlja koje možete kupiti u supermarketima i drogerijama stoje na policama i do godinu dana, a poneki još dulje.

Proizvodi koji toliko dugo mogu stajati u trgovinama bez kvarenja, puni su konzervansa i drugih aditiva koji štetno djeluju na Vaš organizam. Nemojte ih kupovati, jer nisu zdravi.

Ako u nekoj trgovini, ljekarni ili drogeriji kupite proizvod koji na sebi ima oznaku “prirodno”, budite uvjereni da taj proizvod nije prirodan. On sigurno sadrži konzervanse i druge umjetne sastojke. Potpuno prirodni proizvodi se ne mogu prodavati na takvim mjestima, već isključivo direktno i po narudžbi, kako bi bili potpuno zdravi i svježi.

Naturella proizvodi ne sadrže konzervanse. Izrađuje se isključivo po narudžbi i od hladno obrađenih svježih sastojaka, kako bi zadržali svoja prirodna ljekovita svojstva.

Nakon prve uporabe naših proizvoda, potrebno ih je čuvati u hladnjaku. Rok trajanja Naturella Beauty prirodne i zdrave kozmetike i pripravaka za očuvanje zdravlja je ograničen na šest mjeseci od dana proizvodnje.

Pošiljke s našim proizvodima šaljemo kupcima prioritetno i preporučeno, kako bi Vam stigle u samo jednom ili najviše dva dana.

Zbog svoga prirodnog sastava i očuvanja terapeutskih svojstava, Naturella potpuno prirodne i zdrave proizvode nije moguće prodavati u standardnim trgovinama, ljekarnama ili drogerijama. Naručite ih možete jedino na ovim stranicama.

Naturella svojim kupcima jamči najbolju kvalitetu i svježinu potpuno prirodnih Naturella proizvoda, bez konzervansa, punila i svih drugih umjetnih tvari.

Zbog toga što ne sadrže umjetne tvari i konzervanse, naši proizvodni ne mogu predugo stajati u uvjetima transporta poštanskih usluga. Stoga po Vašoj uplati, pošiljku s naručenim proizvodima dobivate na kućnu adresu u jedan ili dva dana.

Kod slanja pouzećem, postoji opasnost dugog stajanja pošiljke u poštanskom skladištu dok čeka na preuzimanje. Često se događa i da naručitelj ne podigne svoju pouzećem naručenu robu, pa se pošiljka tada, nakon sedam ili više dana čekanja, vrati k nama. I mi tada te proizvode moramo baciti.

Sastojci koje upotrebljavamo u našoj proizvodnji su preskupi i predragocjeni da bi se bacali. Stoga je jedini mogući način za kupnju naše vrhunske kozmetike i proizvoda za poboljšanje zdravlja, plaćanje po ponudi, a ne pouzećem.

Naturella nikada nije i neće isporučivati proizvode koji su bili u transportu ili u skladištu pošte više od dva dana. Našim kupcima šaljemo samo najbolje i najsvježije proizvode, koje ste netom od nas naručili, a mi smo ih odmah samo za Vas ručno napravili i žurno poslali.

Znanstvena istraživanja su pokazala da čak i kozmetika najpoznatijih svjetskih marki sadrži štetne sastojke, od kojih je većina kancerogena.

Štetni sastojci industrijske kozmetike dugoročno negativno djeluju na zdravlje. Komplicirana imena kemijskih spojeva namjerno zbunjuju i prikrivaju pravo porijeklo takvih sastojaka. Kako bismo vam pomogli prepoznati ih, navest ćemo neke od najvažnijih:

Naftni derivati

Većina naftnih derivata je kancerogena. U tu kategoriju spadaju petrolat i njegovi derivati (vazelin, petrolej i parafin), te sva mineralna ulja. Ovi sastojci gotovo se uvijek nalaze u standardnoj industrijskoj kozmetici (kreme, maske, voskovi, šminka, zaštitne kreme i kreme za njegu beba). Petrolati čine kreme mazivom i privremeno omekšavaju kožu. Zbog svoje niske cijene kozmetička ih industrija obilno koristi, a da pri tome ne vodi računa o njihovom dugoročnom štetnom djelovanju na ljudski organizam. Naftni derivati su izrazito alergeni i kancerogeni. Kroz kožu ulaze u organizam i uzrokuju oštećenja dišnog, živčanog i reproduktivnog sustava.

Kao prirodnu i zdravu alternativu tim sastojcima, Naturella Beauty kozmetika koristi prirodna biljna ulja iz organskog uzgoja, bogata vitaminima i mineralima. Po svojoj strukturi su vrlo slični sebumu kože, pa ih ona odlično prihvaća i apsorbira. Prirodni sastojci njeguju kožu zdravije i učinkovitije od industrijskih.

Propilen, butilen i polietilen

Ovo su jedni od najčešće upotrebljavanih sastojaka u konvencionalnoj kozmetici, jer vežu velike količine vode na sebe i imaju veliku moć prodiranja u kožu. Također su vrlo jeftini. Služe kao otapalo i za vlaženje kože. Upotrebljavaju se u kremama, dezodoransima, proizvodima za kosu, losionima za bebe, vodicama za usta i proizvodima za samotamnjenje. Uzrokuju rak jetre i oštećenja mozga.

Naturella Beauty kozmetika štiti Vašu kožu od gubitka vlažnosti isključivo uporabom prirodnih i zdravih hidratantnih sastojaka biljnoga porijekla.

Formaldehid

Jedna od najopasnijih kemikalija, jer je izrazito kancerogena. Nalazi se u gotovo svim standardnim industrijskim kozmetičkim proizvodima, a posebice u lakovima za nokte, proizvodima za njegu kose, kremama, maskama i losionima. U njima služi kao konzervans i dezinficijens. Na deklaracijama se nikada ne navodi direktno kao formaldehid, već se pojavljuje pod desetak pseudonima. Urea, koja je trenutno vrlo široko rasprostranjen hidratantni kozmetički sastojak, također može oslobađati formaldehid kao nusproizvod reakcije sa drugim sastojcima takvih štetnih proizvoda.

Naturella Beauty kozmetika koristi pčelinje proizvode za borbu protiv gljivica, bakterija i virusa na Vašoj koži, na potpuno zdrav i učinkovit način.

Parabeni

Parabeni su kemijski konzervansi. Znanstvene istraživačke studije ih povezuju s karcinomom dojke. Dokazano je da parabeni sadrže estrogen i da povećavaju koncentraciju ovoga hormona u ljudskom tijelu. Koriste se u standardnim šamponima, regeneratorima, losionima i dezodoransima.

Naturella Beauty prirodna i zdrava kozmetika ne sadrži umjetne konzervanse i mirise.

Phenoxyethanol

Aromatični eter alkohol koji se upotrebljava zbog mirisa i zbog svojih konzervirajućih svojstava. Smanjuje plodnost, toksičan je za reproduktivni sustav i povećava rizik od preranog poroda. Slabi imunološki sustav i djeluje iritirajuće na oči, pluća i kožu.

Naturella Beauty prirodni i zdravi sastojci su ljekoviti i jačaju imunološki sustav.

Octyl methoxycinnamate

Kemijski zaštitni faktor. Istraživanja su ustanovila njegovu povezanost s rakom kože, kao i njegovo snažno iritirajuće svojstvo za oči i kožu. Koristi se u šminkama, losionima za samotamnjenje i mnogim kremama. Dokazano je i da se nakuplja u majčinom mlijeku i djeluje poput estrogena.

Prirodna Naturella Beauty alternativa ovom sastojku su biljni pigmenti sadržani u maslinovom djevičanskom ulju, nevenu i drugim prirodnim sastojcima naše kozmetike. Oni na prirodan način štite Vašu kožu od štetnih zračenja.

Natrij lauryl sulfate

Iritira kožu i oči. Uzrokuje pojavu suhe kože i ekcema. Svojim štetnim svojstvima izaziva promjene na ljudskoj DNK. Sastojak je šampona, kupki, losiona, krema i pasta za zube. Industrijsku kozmetiku čini pjenušavom. U sličnom omjeru je sadržan i u sredstvima za čišćenje, odmašćivanje motora i pranje automobila.

Naturella Beauty prirodna i zdrava kozmetika pravi razliku između Vaše kože i masnih strojeva. Čine li to i ostali? Ne.

Nije skuplja! Industrijska kozmetika ne koristi prirodne sastojke, već umjetno sintetizirane spojeve nedvojbeno štetnih svojstava. Sastojci standardne kozmetike se dobivaju preradom nafte, alkohola i životinjskih masti. To su relativno jeftine sirovine, pa su i dobiveni derivati povoljne cijene.

Prirodni kozmetički sastojci se uzgajaju i prerađuju na teži način. Obrađuju se isključivo hladnim postupcima obrade i bez uporabe strojeva ili automatiziranih proizvodnih linija. Prirodni sastojci Naturella Beauty kozmetike se uzgajaju ekološki ili slobodno rastu na čistim prirodnim staništima. Zbog toga su naše sirovine od kojih proizvodimo kozmetiku, neznatno skuplje. Slično je i sa proizvodnjom zdrave hrane. Njezina je cijena uvijek nešto veća od one uzgojene uporabom umjetnih gnojiva, pesticida i herbicida. No učinak organski uzgojene hrane na Vaš organizam je nemjerljivo bolji. Jednako tako, prirodna i zdrava kozmetika je nemjerljivo bolja za Vašu kožu, od one dobivene umjetnim putem i od sintetiziranih sastojaka.

Količina aktivnih, korisnih tvari u industrijskoj kozmetici je između 0,5 i 5% od ukupne količine kozmetičkog preparata (kreme, maske, losiona, itd.). Ostatak su različita punila i dodaci, koji nisu aktivni sastojci, već služe samo radi povećanja mase i volumena. Naturella Beauty kozmetika ne sadrži punila i dodatke, već isključivo 100% aktivne sastojke u pravilnim omjerima.

Prirodna kozmetika Naturella Beauty nije samo kozmetika, nego je i lijek.

Cijene industrijske kozmetike poznatih kozmetičkih kuća su veće u odnosu na cijene Naturella Beauty prirodne i zdrave kozmetike. A u slučaju industrijske kozmetike dobivate proizvod dvojbene koristi za Vašu kožu, sa sastojcima koji joj ne pomažu, ali mogu štetiti.

U većini slučajeva industrijski proizvodi stvaraju Vašoj koži još veće probleme, slabe njezino opće stanje, snižavaju imunitet i dugoročno ozbiljno ugrožavaju Vaše zdravlje. Farmaceutske i kozmetičke tvrtke prodajom svojih proizvoda ostvaruju najveće profite. Obzirom na sastojke industrijske kozmetike, koji su jeftini u proizvodnji i štetni po zdravlje i okolinu, cijena industrijske kozmetike je svakako previsoka.

Naturella Beauty prirodna i zdrava kozmetika stvarno rješava zdravstvene i estetske probleme Vaše kože, a dugoročno jača imunitet i osigurava Vam zdrav život. Izrađena je isključivo od najboljih prirodnih sastojaka i bez ikakvih kompromisa u kvaliteti i količinama. Iz čiste prirode uvijek dolazi ono najbolje.

Stoga, koja je kozmetika za Vas vrijednija?

Masni tip kože prekomjerno izlučuje zaštitni sloj masnoća iz lojnih žlijezda u epitelu. Uslijed prekomjernog prirodnog podmazivanja, koža je masna, sjajna i sklona stvaranju akni i mitesera.

Masnoća kože je prijeko potrebna, jer na taj način koža dobiva svoju elastičnost, sprječava se njezino isušivanje i učinkovito štiti organizam od vanjskih utjecaja. Međutim, na prekomjerno masnoj koži se pod utjecajem mikroorganizama stvaraju soli masnih kiselina, koje začepljuju pore i sprječavaju normalnu funkciju žlijezda lojnica i znojnica.

Pod utjecajem bakterija i gljivica na masnoj koži nastaju upalni procesi i začepljenja, poznatiji kao akne i miteseri. Masna koža je i zdravstveni i estetski problem.

Razloga koji dovode do problema masne kože ima nekoliko. Nasljedna i urođena prekomjerna aktivnost žlijezda lojnica prekomjerno masti kožu. Višak prirodnog podmazivanja kože tada svakako treba riješiti dovođenjem u ravnotežu omjera masnoća i vode u stanicama kože, uporabom tvari koje će prirodno regulirati te procese.

Neadekvatna prehrana i unos prekomjerno masne i nezdrave hrane u naš organizam, najčešći su uzrok masne kože. Prekomjernu tjelesnu težinu gotovo uvijek prati pojava masne kože.

Problem masne kože nastaje i uslijed korištenja većine lijekova za liječenje hormonalnih poremećaja, te oralnih sredstava protiv začeća.

Problem masne kože uzrokuje i uporaba klasičnih kozmetičkih preparata, sapuna i pudera.

Tijekom zime isušena koža vrlo je česta pojava. Koža postaje suha kada u njoj nema dovoljno vlage i kada lojne žlijezde ne proizvode dovoljno masnoće. Sebum koji proizvode lojne žlijezde štiti kožu od atmosferskih utjecaja. Njegov nedostatak može postati ozbiljan zdravstveni problem. Zbog hladnog i suhog zimskog vanjskog zraka, suhog zraka uslijed grijanja u prostorijama, kupanja i tuširanja pretoplom vodom ili trljanja grubim ručnikom, lojne žlijezde ne mogu proizvesti dovoljno sebuma potrebnog koži.

Koža zbog gore navedenih utjecaja gubi svoju vlažnost, što uzrokuje njezinu suhoću.

Suha koža obično je vrlo osjetljiva, sklona iritacijama i upalama. Zbog nedostatka vlažnosti koža počinje peckati, zatezati i izazivati vrlo neugodan osjećaj. Ako joj ne priuštimo dovoljno vlage, zbog prevelike osjetljivosti mogu se pojaviti mrlje, pukotine i ljuske na koži. U takvom stanju, koža je mnogo sklonija oboljenjima.

Suha kože također ubrzava nastanak bora, posebno na osjetljivim područjima oko očiju i usta.

Pored vanjskih uvjeta, prehrana je ključan čimbenik suhoće kože. Nedostatak nutrijenata može dovesti do smanjenja proizvodnje sebuma. Stoga, dodatan unos vitamina A i B može pomoći koži u proizvodnji prirodnih ulja.

Bolesti, kao što su dermatitis, ekcem, psorijaza, seboreja ili dijabetes, česti su uzročnici suhe kože. Taj problem uzrokuje i pretjerana konzumacija nekih lijekova, poglavito diuretika i anti alergena.

Suhoća kože može biti i genetski naslijeđena, ali može biti uzrokovana i pretjeranom uporabom industrijskih kozmetičkih proizvoda. Žlijezde lojnice tretirane umjetnim tvarima iz takve nezdrave kozmetike, smanjuju proizvodnju sebuma i navikavaju se na smanjeno obavljanje svoje funkcije.

Imunitet je obrambeni sustav organizma koji ga štiti od napada stranih mikroorganizama, štetnih kemijskih supstanci i vlastitih izmijenjenih i istrošenih stanica. Suvremeni način života je glavni uzročnik slabljenja prirodnog imuniteta ljudskog organizma. Fizički i emotivni stres, loše prehrambene navike, manjak fizičke aktivnosti, zagađenje okoline, pušenje, alkohol, opijati i prekomjerno uzimanje lijekova uzrokuju slabljenje imunološkog sustava našega organizma. Slabljenjem imuniteta, organizam postaje podložan burnim reakcijama i na inače neškodljive tvari, odnosno alergijama.

Alergijske reakcije duljeg trajanja sustavno slabe organizam i dovode do pojave kroničnih bolesti. U težim slučajevima može doći i do akutnih oboljenja i smrti. Većina bolesti se razvija uslijed slabog prirodnog imuniteta organizma koji nije sposoban učinkovito se boriti protiv gljivica, bakterija i virusa koji uzrokuju bolesti. Najčešće bolesti do kojih dolazi uslijed slabljenja imuniteta su respiratorne infekcije, autoimune bolesti, bolesti srca i krvožilnog sustava, bolesti probavnog trakta i karcinomi.

Standardna sredstva za suzbijanje alergija samo ublažavaju simptome već nastalih alergija. One ne djeluju preventivno na alergije i ne jačaju naš imunološki sustav. Njihov učinak može biti i upravo suprotan, jer svojim umjetno sintetiziranim i štetnim sastojcima još više smanjuju naš prirodni obrambeni sustav. Opasne aktivne tvari takvih proizvoda se nakupljaju u organizmu i oštećuju unutarnje organe.

Jačanje imuniteta raznim farmakološkim tabletama, čajevima i sokovima je neučinkovito, a može biti i opasno. Takvi proizvodi uglavnom niti ne sadrže korisne aktivne tvari. Sastojci koji nalaze u tabletama su umjetno sintetizirani i naš ih organizam uopće ne može apsorbirati. Aktivne tvari sadržane u čajevima (kao što je zelena kava) i sokovima (kao što je noni) mogu izazvati teška oštećenja jetre i bubrega.

Naš Power of Breath prirodni biljni pripravak u obliku tonika liječi alergiju na najbolji i najučinkovitiji način – prirodnim i postupnim jačanjem imuniteta organizma.

Suvremeni način života je glavni uzročnik prekomjernog nakupljanja otrovnih tvari u organizmu. Fizički i emotivni stres, loše prehrambene navike, zagađenje okoline, pušenje i alkohol, uzrokuju nakupljanje štetnih kemikalija u našem organizmu. One tada čine veliku štetu našem organizmu i uzrokuju bolesti.

Većina bolesti nastaje uslijed zagađenja organizma toksinima. Najčešće od njih su sve vrste karcinoma, bolesti srca i krvožilnog sustava, šećerna bolest, ciroza jetre, bolesti bubrega i urinarnog trakta, respiratorne bolesti, bolesti probavnog trakta i sve vrste alergija.

Dobar proces čišćenja organizma mora obuhvatiti sve naše unutarnje organe: jetru, bubrege, srce, krvotok, pluća i probavni trakt.

Post je najčešći način čišćenja organizma. Njime će se smanjiti dotok štetnih tvari putem hrane i dati malo vremena našem organizmu da sam pokuša izlučiti toksine iz tijela. No post će sa druge strane dodatno oslabiti naš organizam i dovesti do suprotnog učinka, jer je izgladnjeli i oslabljeni organizam još podložniji utjecaju toksina i razvoju bolesti. Čišćenje organizma postom može biti i opasno za sve one koji već pate od kroničnih bolesti.

Standardni proizvodi za izlučivanje štetnih tvari iz organizma obično su usmjereni na čišćenje samo jednoga organa u našem tijelu, dok su ostali organi i dalje podložni štetnom utjecaju nakupljenih otrova. Kod takvih vrsta čišćenja organizma, toksini se najčešće samo premjeste iz tretiranog organa u sve ostale. Također, standardni preparati za čišćenje organizma slabe tijelo i njegov prirodni imunitet, koji je ionako već narušen.

Stoga je najbolji način čišćenja organizma naš Mountain Top prirodni biljni pripravak u obliku tonika, koji podjednako utječe na sve unutarnje organe.

Prekomjerna težina jedna je od najčešćih bolesti modernog društva. Glavni uzroci debljine su nezdrava prehrana, neaktivan način života, genetski čimbenici, te fizički i emotivni stres. Debljina direktno uzrokuje velik broj bolesti, a najčešće od njih su bolesti srca i krvožilnog sustava, dijabetes, artritis, bolesti bubrega, žuči i jetre, kao i određene vrste raka.

Debljina nastaje prevelikim unosom energije u organizam u odnosu na njezinu potrošnju. Višak unesene energije se u organizmu pohranjuje u obliku masti u masnom tkivu. Zbog toga je debljina osim zdravstvenog i veliki estetski problem.

Debljina je neravnoteža unosa i potrošnje energije. Zbog toga ju je potrebno liječiti na način da se ta izgubljena ravnoteža vrati. Sve postojeće dijete i sredstva za mršavljenje ne liječe ovaj problem na pravilan način. Dijete su bazirane na redukciji unosa hrane u organizam i zbog toga još više dovode u neravnotežu energetsku bilancu organizma. Nakon prestanka dijete, kilogrami se brzo vraćaju, najčešće u još većoj mjeri nego prije.

Pripravci za mršavljenje djeluju uglavnom na probavni sustav poboljšanjem pražnjenja crijeva. Pravilnu probavu je svakako dobro imati, no ona neće riješiti problem već nataložene masnoće, niti će vratiti tijelo u ravnotežu glede potrošnje viška unesene energije. Stoga je najbolji način za zdravo mršavljenje korištenje našeg Slim and Sexy prirodnog biljnog pripravka, kojim tijelu vraćamo potrebnu ravnotežu unosa i potrošnje energije.

Da, sve naše prirodne biljne pripravke za poboljšanje zdravlja mogu koristiti i djeca. Kod djece do 7 godina starosti, potrebno je dnevnu količinu unosa naših tonika prepoloviti. Djeca od 8 godina nadalje, mogu koristiti tonike u navedenim dnevnim unosima za odrasle osobe.

Akne su upalno oboljenje kože koje nastaje u začepljenim lojnim kanalima pod utjecajem Demodex grinja, bakterija, virusa i gljivica na koži. Akne su podjednako i zdravstveni i estetski problem.

Ovo stanje obično nastaje tijekom puberteta uslijed pretjeranog rada lojnih žlijezda kože. Vrlo je česta genetska predispozicija za ovo oboljenje. Akne se mogu pojavljivati i u kasnijoj dobi, pogotovu kod osoba sa pomanjkanjem vitamina C i vitamina B kompleksa. Najraširenije su kožno oboljenje zapadne kulture.

Losionom Face Up protiv akni i za čišćenje kože možete trajno riješiti pojavu akni i drugih nećistoća na Vašoj koži.

Normalni tip kože je najrjeđe zastupljen. Odlikuje se ravnotežom prirodne masnoće i vlage, te idealnom pH vrijednošću. Takva koža je elastična i čvrsta, na dodir je mekana, fine je strukture i bez vidljivih pora.

Normalna koža je svojstvena djeci i mladim osobama. Procesom starenja, ovakav tip kože naginje isušivanju. U adolescentskoj dobi normalna koža vrlo često postaje masna i sklona aknama.

Normalni tip kože ima optimalnu razinu lučenja zaštitnog sloja masti iz lojnih žlijezda u epitelu. Ipak, i takvu kožu treba njegovati i zaštiti od nepovoljnih vanjskih utjecaja i starenja.

Kod ljudi sa normalnim tipom kože može doći do pojave pojačane masnoće ili suhoće kože, no obično samo u određenim zonama.

T-zona lica obuhvaća čelo, nos i bradu. Uslijed većeg broja lojnih žlijezda, u toj je zoni česta pojava masne kože. Ostatak kože lica i vrata u takvim slučajevima može biti normalan ili suh, posebno u predjelu očiju i jagodica. Ovakva koža se naziva mješovita i uspješno se može njegovati našim terapeutskim preparatima za normalnu kožu, uz nešto češću uporabu.

Sezonski, ekološki i radni čimbenici, kao što su sunce, vjetar, hladnoća, vruća voda, klor iz vodovodne mreže, razne kemikalije, deterdženti, klasični kozmetički preparati i sapuni, najčešći su uzročnici isušivanja normalne kože.

Njega normalnog i mješovitog tipa kože ne mora biti tako intenzivna kao u slučaju suhe ili masne kože, no svakako joj treba posvetiti pozornost.

Naturella Beauty kozmetika namijenjena je ženama, ali je mogu koristiti i muškarci. Naši proizvodi ne sadrže hormone, umjetne kemijske spojeve i umjetne mirise. Ljekovita svojstva i ugodan prirodni miris naših kozmetičkih proizvoda, odgovaraju svima.

Naturella Beauty proizvodi nisu testirani na životinjama. Ambalaža koju koristimo u potpunosti se može reciklirati. Proizvodi Naturella Beauty u svojoj proizvodnji i primjeni, ne zagađuju tlo, vodu i zrak.

Iskustva naših kupaca